2 Aralık 2013 Pazartesi

Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır

Oktay ustamızdan çok güzel bir kek tarifi daha sizlerle. Kakaolu Islak Kek tarifi yeni evlenen ve hiç bir şey yapmayı bilmeyen bayanlarımız için bence bulunmaz bir fırsat olarak görünüyor. Oktay ustamız her tarifinde olduğu gibi bu tarifinde de sizler için özenli bir şekilde bu kekimizi hazırladı. Bu tarifi hem çocuklarınıza hemde gelen misafirlere sıcak bir çayın yanın da ikram edebilirsiniz.

Severek tüketeceğiniz bu tarifi herkese tavisye ediyorum. Herkese şimdiden afiyetler dilerim. Oktay ustamızın bütün kek tariflerini bizlerle takip edebilirsiniz.

Malzemeler

3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
2 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
4 tane yumurta

Kakaolu Islak Kek Tarifi

İlk olarak derince bir karıştırma kabının içerisine yumurtayı ve toz şekeri ekleyerek 4 dakika kadar iyice köpürene dek güzelce karıştırın. Üstüne sıvı yağı, sütü, kakaoyu ekleyip çırpma teli yardımı ile yada mikserle güzelce karıştırın. Kakao içerisinde tam olarak dağıldığında karışımdan 1,5 su bardağı ayırın. Geriye kalan karışımın üzerine tel süzgeç yardımıyla unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin. Kıvamı ne çok katı ne de çok sıvı olacak. Hazırlanan karışımı yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 veya 40 dakika pişirin. Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirin. Keki kalıbından çıkarmadan sosu üzerine döküp, kek sosu çektikten sonra ters çevirip çıkartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder